back-to-top-hand

Actualment ens cal repensar aquest lloc on ens hem instal·lat des de 2013.

Ens sembla urgent deixar de contraposar natura amb cultura. Treballar en un projecte que pensi l’art, l’esfera social i el medi alhora. Descompartimentar les pràctiques, les generacions o els entorns socials és la condició necessària per a la lluita contra aquesta època de l’antropocè en què ens hem embarcat tots. Lluitar contra l’entropia vol dir inventar, crear, i volem que cobri vida aquest lloc d’experimentació, de treball, de transmissió i de trobada. Ens sembla necessari aprofitar l’experiència i la força de l’univers de Baro d’evel per crear un indret insòlit, un espai de llibertat, provatura i fàbrica.

Ens imaginem aquest lloc singular, amb els seus múltiples espais, com una font infinita d’exploració, de cerca i de creació presencial. Volem convidar-hi artistes plàstics, pintors, escenògrafs, músics, autors, acròbates, constructors, artistes gràfics, dissenyadors… Però també viticultors, pagesos, filòsofs, cuiners, herbolaris, osteòpates, arquitectes, llibreters… La riquesa i la diversitat de punts de vista i de pràctiques de tots aquests artistes i artesans només pot generar una energia creadora, un intercanvi de coneixements i de dubtes que són necessaris per pensar en tot el que és viu.

Volem acostar-nos tant com puguem a la reflexió sobre espais, materials i aspectes energètics i ambientals. Volem treballar en la transformació d’aquest edifici i reformar-lo en un lloc ecològicament responsable.

Tenim previst dur a terme una tasca d’acció social amb els tallers de pràctica i de transmissió, aprofitant la riquesa i els coneixements dels artistes de la companyia, perquè tots puguem viure noves experiències.

En els nostres somnis, aquest lloc serà un indret de sinergies on, segons el dia, es podrà: compartir una etapa de creació amb un artista, participar en una verema, omplir el cabàs de la setmana, veure una pel·lícula, portar la criatura a un taller de moviment o assistir a un espectacle de renom internacional.

Volem que aquest lloc encarni les noves utopies que fan falta en aquests temps. Que ens ajudi a connectar-nos i que respongui a la nostra necessitat vital de sentir-nos lligats als altres, que estigui fet a imatge de les nostres existències, és a dir, unes existències de transformació.

Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias
Lavelanet de Comminges

Situat a Lavelanet-de-Comminges, a 50 quilòmetres al sud de Tolosa, per la carretera de Saint-Gaudens, aquest antic celler cooperatiu rehabilitat el 2013 per adaptar-lo a les nostres necessitats és des d’aleshores l’indret en què la companyia es reclou. Hi podem emmagatzemar el material i el circ itinerant, ens ofereix una sala d’assaig i de recerca, espais de creació insòlits, un espai exterior per instal·lar-hi les caravanes i aixecar la carpa. A més, ens permet acollir-hi companyies residents.
Malgrat que la companyia aixeca les seves creacions en teatres i centres de creació equipats, de manera periòdica torna a aquest quarter general per dur-hi a terme recerca plàstica i artística que proposa al públic en forma d’actes a l’exterior.
Actualment treballem amb diversos socis per endegar una reforma total de l’edifici i poder transformar així el celler cooperatiu en un espai d’acollida, de recerca, de creació i de col·laboració més gran, més adaptat a una diversitat de pràctiques i més obert i present al territori.

L’espai és propietat del SIVOM (Sindicat Intercomunal de Vocacions Múltiples) de Rieux-Volvestre. Ens el van oferir perquè en féssim ús l’1 de gener de 2013. Va ser rehabilitat per primera vegada amb l’ajut del Pays du Sud-Toulousain i finançat pel Consell Regional de Migdia-Pirineus i el Consell Departamental de l’Alta Garona.

Fotos : François Passerini et Arthur Bramao